Helstekt rödtunga med portvin och svamp

4

Du behöver

  • 4 hela rödtungor (flådda)
  • citron, ströbröd och smör
  • 1 dl torkade trattkantareller (blötlagda)
  • 1,5 dl portvin
  • 3 dl grädde
  • 0,5 st purjolök
  • smör, mjöl, salt, peppar
  • potatis

Gör så här

  1. Stek den brödpanerade rödtungan (väl klippt och sköljd) i smör, både på spis och i ugn. Salta och peppra.
  2. Man fixar stuvningen under tiden: Fräs purjolök i små bitar i smör och tillsätt den väl sköljda svampen. Fräs vidare och pudra med mjöl, tillsätt portvin och grädde. Koka ihop tills stuvningen är lagom tjock och krydda med salt och peppar.
  3. Ta fisken ur ugnen och skär två vertikala snitt över ryggbenet. Ta ut benet, fyll rödtungorna med stuvning och vik över filéerna igen. Servera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept