Grillad marulk med potatispuré

40 min
4
Från Köket

Grillad marulk med fluffig potatispuré och en sallad på blandade, färska örter!

Marulk har en viss sötma i köttet och hör till den något dyrare fisksorten.

27 juni 2011
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 600 g marulk (i 4 tournedosbitar)
  • 0,5 st purjolök, lätt kokt

Potatispuré

  • 500 g mjölig potatis (king edward el. mandel)
  • salt
  • olivolja
  • grovmalen svartpeppar

Sallad, valfria mängder

  • persilja
  • dill
  • basilika
  • röda mangoldskott
  • koriander
  • lite olivolja
  • pressad lime
  • havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Potatispuré
    Skala potatisen och koka under lock tills den blir mosig, det tar cirka 20 minuter. Spara lite kokvatten och låt resten ånga av.
  3. Mosa eller pressa potatisen och blanda med olivolja och kryddor.
  4. Fisken
    Koka purjolöken mjuk i potatisvattnet.
  5. Linda den kokta purjolöken runt fisken och pensla med olivolja.
  6. Grilla i het panna tills purjolöken fått fin färg och stek sen klart i ugn på 150 grader, det tar cirka 4-6 minuter.
  7. Sallad
    Blanda önskad mängd av de färska örterna med mangold, lite olivolja, pressad lime och salt.
  8. Servera fisken på flat tallrik med en riklig hög örter och hett potatismos.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept