Grillad hälleflundra med bacon och sherrysås

4

Du behöver

  • 600 g hälleflundrafilé (tjock)
  • 8 skivor bacon
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 dl torr sherry
  • 2 dl fiskbuljong
  • 150 g smör
  • gräslök
  • salt och grovmalen vitpeppar
  • kokt potatis
  • kålrabbi, morot

Gör så här

  1. Skär fisken som en tournedos. Rulla en tjock filé eller skär som en stor kub, linda bacon runt och fäst med tandpetare. Lägg fisken en stund i majsolja så gå det lättare att grilla. Använd het grillpanna och stek färdigt i ugn 200 grader. Det tar ca 10-12 minuter. Var försiktig med överstekning.
  2. Fräs under tiden hackad schalottenlök i smör utan att den tar färg. Tillsätt sherry och fiskbuljong och reducera till ungefär halva mängden. Montera (blanda i lite i taget) därefter med smör under omrörning. Mixa eventuellt med stavmixer för att få den luftig. Krydda med salt, peppar och finskuren gräslök.
  3. Grönsaker tourneras (formas vackert) och kokas i lättsaltat vatten och smörslungas med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept