Grillad gös med ansjovissmör

4

Du behöver

  • 600 g gösfilé
  • 1 dl olja
  • 0,5 st gurka, i bitar
  • 2 st morötter
  • 1 st kålrot
  • 300 g potatis

Ansjovissmör:

  • 100 g smör
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 1 st hackad lök
  • persilja, citron
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Rensa och filea gösen. Lägg filéerna i lite olja några minuter. Grilla dem sedan i en grillpanna eller halstra dem i en vanlig stekpanna.
  2. Koka upp lättsaltat vatten. Skär och koka morot, potatis och kålrot. Fräs gurkan.
  3. Ansjovissmör: Blanda smör, lök, ansjovis, persilja, lite salt, peppar och citronsaft.
  4. Servera gösen med ansjovissmör, de kokta grönsakerna och den frästa gurkan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept