Grillad gös med ansjovissmör

15 november 2007
4

Du behöver

  • 600 g gösfilé
  • 1 dl olja
  • 0,5 st gurka, i bitar
  • 2 st morötter
  • 1 st kålrot
  • 300 g potatis

Ansjovissmör:

  • 100 g smör
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 1 st hackad lök
  • persilja, citron
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Rensa och filea gösen. Lägg filéerna i lite olja några minuter. Grilla dem sedan i en grillpanna eller halstra dem i en vanlig stekpanna.
  2. Koka upp lättsaltat vatten. Skär och koka morot, potatis och kålrot. Fräs gurkan.
  3. Ansjovissmör: Blanda smör, lök, ansjovis, persilja, lite salt, peppar och citronsaft.
  4. Servera gösen med ansjovissmör, de kokta grönsakerna och den frästa gurkan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept