Gäddfärsburgare med löjrom

4

Du behöver

  • 200 g gäddfärs
  • 1 st ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl färsk spenat
  • salt, peppar
  • 1 st rödlök i ringar
  • 120 g löjrom (avrunnen)
  • 100 g crème fraiche
  • 4 skivor bröd (mörkt sirapsbröd)
  • grönsallad (små blad)
  • smör
  • citron

Gör så här

  1. Kör gäddan i foodprocessor med ägg och grädde. Kör kort tid men snabbt. Tillsätt spenat som har frästs som hastigast för att vattnet skall försvinna.
  2. Forma smeten till hamburgare och stek i smör. Stek även brödet i runda skivor. Lägg sallad mellan burgare och bröd och toppa det hela med löjrom, crème fraiche och lök. Garnera med citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept