Champinjonragu med stekt spätta

4

Du behöver

  • 5 dl champinjoner
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk margarin eller smör
  • 1 st gul lök (hackad)
  • 1 msk citronsaft
  • 8 st spättafiléer
  • ströbröd
  • vetemjöl
  • salt och peppar
  • gräslök

Gör så här

  1. Om champinjonerna är rena och fina behöver man inte skölja dem. Skär svamparna i fyra delar och fräs dem i stekfettet. Tillsätt hackad lök och fräs en stund till. Pudra över mjöl och tillsätt grädde och mjölk. Låt det hela koka ihop och smaksätt med citron, salt och peppar.
  2. Vänd spättafiléerna i ströbröd och stek dem i smör. Låt dem droppa av på papper och servera dem på en bädd av champinjonstuvning. Toppa med klippt gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept