Champagnekokt piggvar

4

Du behöver

  • 800 g ren piggvarsfilé
  • 1 st zucchini
  • 1 st morot
  • 1 st schalottenlök
  • färsk dragon
  • 150 g smör
  • 2 dl champagne
  • 2 dl fiskbuljong
  • salt och peppar
  • kokt ris

Gör så här

  1. Fräs den hackade löken i lite smör i traktörpanna eller bred stekpanna som tål att vara i ugn. Lägg i fisken i portionsfilébitar och slå på champagne och buljong. Koka sakta - helst i ugn med ett smörpapperslock i ca 10 min.
  2. Lyft upp fisken och reducera buljongen, montera med smör tills lagom tjocklek uppnås. Krydda med salt och peppar. Vill man vara säker på att inte få för salt sås så använd osaltat smör. Avsluta såsen med plockade dragonblad.
  3. Fräs hastigt cm-stora tärningar av morot och zuccini i smör. Låt såsen koka upp med grönsakerna i och slå sedan allt över den rykande fisken. Servera med ris.
  4. Champagne som Rikard Juhlin rekommenderar är:
  5. Cuvée sir Winston
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept