Svart bönchili med kyckling

4

Du behöver

  • 4 st kycklinglår, ca 800 g
  • 2 dl svarta bönor
  • 1 st gul lök
  • 1 msk rökt chilipasta
  • 1 st limefrukt
  • 1 st apelsin
  • 2 msk honung
  • 1 msk chilisås
  • 1 st stjärnanis
  • 4 dl vatten
  • lite rom
  • salt, peppar, grillkrydda
  • baguetter eller ris till servering

Gör så här

  1. Lägg bönorna i blöt minst 8 timmar.
  2. Skär kycklinglåren i bitar och krydda dem med grillkrydda. Stek kycklingbitarna i ugn ca 35 min på 170 grader.
  3. Skär lök och pressa lime och apelsin. Fräs lök, bönor och kryddor i lite olja. Tillsätt honung, juice av apelsin,
  4. Lime och vatten. Koka i ca 35 min, lägg sedan i kycklinglåren och låt allt puttra i ytterligare 10 minuter.
  5. Servera med baguetter eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept