Fried cheese rolls med bönsallad

4

Du behöver

  • 8 blad Vårrulledeg
  • 2 st ägg
  • olja att fritera i
  • 200 g getost
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g kidneybönor
  • 100 g black eye-bönor eller vita bönor
  • 1 st päron
  • 1 st morot
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olja (oliv eller majs)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 1 msk fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Getost, philadelphia, sambal, honung och vitlök blandas i foodprocessor och smakas av med salt. Fyll vårrulledegen med smeten, doppa i vispat ägg och fritera.
  2. Koka kidneybönor och black eye-bönor (eller vita bönor) mjuka var för sig. Skär päron och morot i små bitar och blanda med bönorna.
  3. Blanda vinäger, olja, vitlök, honung och senap till vinägrette. Salta och peppra. Häll över bönblandningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept