Thailändsk kokossoppa med limeblad

40 min
4
Från Köket

Den här thailändska soppan blir riktigt smakrik om man tillsätter lite nam pla (fisksås). Nam pla används på samma sätt som soja används i Japan och Korea, och framställs av jäst fisk.

15 juli 2011
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 2 st kycklingbröst
  • 4 dl hönsbuljong
  • 3 dl kokosmjölk
  • 10 st limeblad
  • 1 st färsk chilifrukt (t ex röd eller grön jalapeno)
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 6 st salladslökar
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 st färsk lime
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 bukett thaibasilika (söt)
  • 1 tsk grön currypasta
  • salt
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk nam pla (fisksås)
  • 2 st röd och grön paprika
  • 5 buketter broccoli
  • 0,5 stjälk citrongräs
  • 1 msk ostronsås

Gör så här

  1. Börja med att skära kycklingen i bitar och hacka salladslöken. Fräs kycklingen i en rymlig panna i olja. Tillsätt hälften av den hackade salladslöken och 5 limeblad.
  2. Tillsätt buljongen, kokosmjölken och kryddor och koka ihop allt. Skär paprikan och broccolin fint och tillsätt. Krossa citrongräset lätt mot en skärbräda och lägg i. Låt sjuda några minuter.
  3. Krydda med koriander och resten av limebladen och salladslöken. Pressa i vitlöken.
  4. Red slutligen soppan med lite maizena och smaka av med salt. Tillsätt eventuellt också lite nam pla och ostronsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept