Brunch

Anders Levén ny

Brunch

16 ingredienser

30 min

En härlig robust frukost eller brunch som är perfekt att ta till när man tagit sovmorgon. Kanske inte det nyttigaste, men ack så gott!

Ingredienser

portioner

American pancakes:

  • 2 ägg
  • 5 dl filmjölk (eller gräddfil)
  • 5 dl vetemjöl, tillsätt gärna 2 matskedar vetekli
  • ev 2 msk vetekli
  • 1,3 msk bakpulver
  • salt
  • 1 msk olja (eller smält smör till smeten)
  • smör, att steka i (eller margarin)

French toast:

  • 4 skivor formfranska
  • 3 msk ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl riven ost (grevé eller klosteros)
  • salt
  • peppar
  • muskot
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Pancakes: Börja med att göra pannkakssmeten och låt den svälla i 10-20 min. Stek sedan pannkakorna med lite smör i en liten panna eller i plåtringar på stekbord. Servera pannkakorna med lönnsrirap och sylt eller stekt bacon.
  2. French toast: Blanda ägg, grädde och riven ost i en skål. Krydda med salt, peppar och muskot.
  3. Lägg i brödet och låt det suga in äggsmeten väldigt kort, stek sedan i smör. En belagd panna rekommenderas. Servera med bräckt skinka och/eller sylt.