Vinbladsdolmar

Du behöver

  • 24 st vinblad
  • 200 g kortkornigt ris
  • 2 st lökar (finhackade)
  • 2 st vitlöksklyftor (finhackade)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 1 msk pinjenötter
  • 2 msk korinter
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 st stor knippa persilja/dill/mynta
  • ev 100 g lammfärs
  • Kokspad:
  • 150 ml vatten
  • 2 msk olivolja
  • 0,33 st citron

Gör så här

  1. Lägg riset i blöt 10 minuter. Fräs lök och vitlök i olja. Blanda ner ris och alla andra ingredienser, täck med lite vatten och låt puttra 10-15 minuter.
  2. Lägg upp ett vinblad, placera en matsked fyllning på och rulla till en cigarr. När grytan är full med dolmar kokar man dem i 1 timme i kokspadet.
  3. Om man inte vill ha dolmarna vegetariska tillsätter man 100 g stekt lammfärs och halverar rismängden (100 g i stället för 200 g).
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept