Snabbhalstrad anklever med bladspenat

4

Du behöver

  • 400 g rå anklever (fryst)
  • 50 g smör
  • salt, vit- och rosépeppar
  • 500 g färsk bladspenat
  • 2 msk ketjap manis (soya m anis)

Gör så här

  1. En rätt att respektera då allt smälter om man steker för länge. Börja med att putsa levern väl från hinnor och ådror.
  2. Fräs bladspenat hastigt i smör och krydda lätt. Håll varmt under lite folie, bräck sedan levern i skivor (ca 1 cm tjocka), hastigt i smör och krydda.
  3. Lägg ovanpå spenaten, smula lite rosépeppar över och några stänk av soyan. Servera genast.
  4. Champagne som Rikard Juhlin rekommenderar är:
  5. Bollinger Grande Année
  6. Och
  7. Clovet Grande reserve
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept