Anklever på salladsbädd

4

Du behöver

  • 100 g ankleverterrine (burk)
  • 12 skivor parmaskinka
  • 15 st champinjoner (färska)
  • 2 st päron
  • 50 g smör
  • 1 huvud rossosallad
  • 0,5 huvud ekbladssallad
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 1 knippe färsk körvel
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • salt, peppar, rosépeppar

Gör så här

  1. Anklever viras in i parmaskinka och läggs i kylen.
  2. Skär salladen, skölj och låt den droppa av väl. Skiva päron och champinjoner och stek hastigt i smör. Bränn ur pannan med vinägern. Servera genast på salladsbädd. Garnera med körvel och några droppar olja, krydda. Glöm inte anklevern i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept