Terrine på avocado, tomat och paprika

4

Du behöver

  • 1 st avocado, i bitar
  • 1 st gul paprika, i bitar
  • 2 st mogna tomater, i bitar
  • 3 dl grönsaksbuljong/hönsbuljong
  • 6 st blad gelatin
  • 3 dl crème fraiche
  • salt, peppar
  • 1 st citron, pressas
  • olivolja att fräsa i
  • ev lite vitlök

Gör så här

  1. Börja med att smörja en brödform alt. 4 portionsformar eller kaffekoppar.
  2. Kör avocado i mixer med citronsaft, 1 dl crème fraiche och 1 dl varm buljong i vilken man smälter 2 blad gelatin . Slå upp avocadomixen i formen (eller portionsformarna) och in i kylen.
  3. Gör om proceduren med tomaterna som mixas med 1 dl crème fraiche, ev lite vitlök, 1 dl buljong samt 2 gelatinblad. (silas) Slå tomatmixen i formen när det första lagret har stelnat. Ställ kallt.
  4. Nu är det dags för paprikan och den mår bäst av att fräsas först i lite olivolja. Koka sedan upp den i 1 dl buljong och mixa tillsammans med 2 gelatinblad och 2 dl crème fraiche. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten innan de mixas (så de mjuknar). Fyll även denna mix i formen när det förra lagret har stelnat. Ställ kallt.
  5. Stjälp upp terrinen och skär den i fina skivor. Servera som förrätt eller på buffébordet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept