Tempura Veggie

4

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 0,5 st zucchini
  • 1 dl tempuramjöl (finns på asiatiska livsmedelsaffärer)
  • 1 dl vatten
  • olja att fritera i

Sojablandning:

  • 1,5 dl japansk soja
  • 1 st finhackad salladslök
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk sweet chili

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i stora bitar och låt dem förvällas hastigt i vatten. Lägg sedan upp på en handduk för att rinna av. Blanda frityrsmeten av tempuramjöl och vatten, doppa grönsakerna däri och sedan direkt ned i fritösen i 180°. Låt fritera i ca 5-10 minuter.
  2. Servera tillsammans med sojablandningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept