Quesadillas fyllda med puré på svarta bönor och majs

4

Du behöver

  • 4 st små mjuka vetetortillas
  • olivolja
  • Fyllning:
  • 1 dl svarta bönor (blötlagda i ca 10 tim)
  • 1 st liten gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 msk mald spiskummin
  • 1 dl kokta majskorn
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar
  • Salsa:
  • 0,5 st papaya
  • 1 st stor avokado
  • 2 st tomater
  • 2 tsk sweet chilisauce
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk finhackad chilifrukt (använd inte kärnorna)
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Yoghurt:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 0,5 st lime
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fyllning: Hacka lökarna och koka bönorna på svag värme med lök, kummin och vatten i ca 45 min.
  2. Häll av vattnet och mixa bönorna i en matberedare tillsammans med salt och peppar. Lägg i majsen i bönröran.
  3. Salsa: Tärna papaya och avokadokött. Dela varje tomat i 4 klyftor och skär bort kärnor samt skalet, tärna tomatköttet. Blanda hacket med övriga ingredienser till salsan.
  4. Yoghurt: Rör ihop yoghurt och koriander samt pressa limen i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek tortillasbrödet gyllenbrunt i olivolja. Fyll brödet med bön-och majspuren på ena sidan av brödet, vik över den andra halvan och tryck till i kanterna. Skär tortillabrödet i trekanter och servera med salsa och yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept