Lantpaté med cumberlandsås

Anders Levén ny

Lantpaté med cumberlandsås

21 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 100 g potatis, kokt
  • 2 potatisar, råa
  • 1 vitlök
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 6 skivor bacon
  • 50 g kycklinglever
  • 200 g fläskfärs (eller blandfärs)
  • 1 dl kornmjöl/ströbröd
  • 1 ägg
  • salt
  • vitpeppar

Cumberlandsås:

  • 1 citron
  • 1 apelsin, pressad
  • 1 dl röd/svart vinbärsgelé
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk ingefära (helst riven färsk)
  • 1 dl portvin, rött vin eller sherry
  • ev 1 tsk arrowrot

Gör så här

  1. Finhacka och stek löken. Blanda lök och övriga ingredienser kallt för att sedan mala dem i en köttkvarn.
  2. Tärna och stek bacon. Tillsätt bacon. Fyll en smord form och ugnsbaka i vattenbad 150° ca 45 min. Låt kallna.
  3. Cumberlandsås: Koka strimlat skal (cesten) av citron och apelsinsaft med alla övriga ingredienser utom vin och arrowrot. Smaksätt med vin och red eventuellt med arrowrot.