Lantpaté med cumberlandsås

4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 100 g kokt potatis
  • 2 st råa potatisar
  • 1 st vitlök
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 6 skivor bacon
  • 50 g kycklinglever
  • 200 g fläsk- eller blandfärs
  • 1 dl kornmjöl/ströbröd
  • 1 st ägg
  • salt och vitpeppar
  • Cumberlandsås:
  • 1 st citron
  • 1 st pressad apelsin
  • 1 dl röd/svart vinbärsgelé
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk ingfära (helst riven färsk)
  • 1 dl portvin, rött vin eller sherry
  • 1 tsk arrowrot ev

Gör så här

  1. Finhacka och stek löken. Blanda lök och övriga ingredienser kallt för att sedan mala dem i en köttkvarn.
  2. Tärna och stek bacon. Tillsätt bacon. Fyll en smord form och ugnsbaka i vattenbad 150° ca 45 min. Låt kallna.
  3. Cumberlandsås: Koka strimlat skal (cesten) av citron och apelsinsaft med alla övriga ingredienser utom vin och arrowrot. Smaksätt med vin och red eventuellt med arrowrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept