Wolfgang Pucks designerpizza

4

Du behöver

  • 8 skivor kallrökt lax
  • 6 msk crème fraiche
  • 4 msk löjrom
  • 1 msk iransk kaviar
  • 1 msk gräslök
  • Pizzadeg:
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1,75 dl kallt vatten
  • 50 g jäst
  • 0,75 dl ljummet vatten
  • 4 msk olivolja (till pensling)

Gör så här

  1. Pizzadeg: Häll mjölet i en matberedare. Blanda salt, honung, olivolja, gräslök och det kalla vattnet i en skål.
  2. Blanda ut jästen i det ljumma vattnet och låt vila i 10 min. Häll blandningen i mjölet och kör i maskin tills en slät deg bildas. Ta ut degen och knåda den. Låt stå i övertäckt skål ca 30 min.
  3. Dela degen i fyra delar och knåda ut till ca 20 cm stora plattor. Pensla mitten av pizzorna med olivolja, men lämna en två cm bred kant runt. Grädda i 250 grader i ca 30 min eller tills de blivit gyllenbruna.
  4. Bred ut crème fraichen på pizzorna. Lägg två skivor lax på varje och toppa med löjrom. Toppa sedan löjromen med lite iransk kaviar. Strö över gräslök och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept