Vinkokta musslor med potatisaioli

4

Du behöver

Vinkokta musslor:

  • 2 kg blåmusslor
  • 1 st stor schalottenlök, hackad
  • 1 msk timjan
  • 1 knippe persilja
  • 50 g smör
  • 0,34 l vitt vin

Potatisaioli:

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st äggula
  • lite citronsaft
  • 1 st kokt mjölig potatis (t ex King Edward)
  • 2 dl olivolja
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Vinkokta musslor: Fräs löken i smöret, tillsätt timjan och de väl tvättade musslorna. Rör om och tillsätt vinet.
  2. Koka under lock tills alla musslor är öppna, lyft ur dem från grytan. Koka ner spadet och häll över musslorna vid serveringen. Strö över hackad persilja.
  3. Potatisaioli: Börja med att röra ihop äggula, citron och vitlök (hackad). Vispa långsamt i olivoja, pressa i potatisen och smaksätt efter behag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept