Skummig ostronsoppa

4

Du behöver

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 dl champagne
  • 2 dl fiskbuljong
  • 3 msk smör
  • 8 st ostron, färska svenska
  • 1 tsk socker
  • salt, peppar
  • muskot
  • 4 st stora skivor formbröd
  • ev vattenkrasse

Gör så här

  1. Fräs löken i smör. Strö över socker och slå sedan i buljongen, 2 dl av champagnen och grädden. Koka ihop i ca 15 minuter. Tillsätt hälften av ostronen och den sista skvätten champagne. Mixa soppan slät i en mixer och krydda med muskot, peppar och salt.
  2. Lägg ett ostron i varje tallrik och slå på den heta soppan. Servera med grillat formbröd och vattenkrasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept