Löksill med dill

Löksill med dill
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Sill är gott som förrätt och mellanmål eller varför inte på buffén. Den här sillen har smak av lök och dill.

20 juni 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st filéer inlagd sill
  • 1 st stor gul lök, finhackad
  • 1 dl finhackad dill

Ättikslag:

  • 0,5 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Låt filéerna rinna av.
  2. Rör ihop ättikslagen, den behöver ej kokas.
  3. Skär filéerna i sneda bitar.
  4. Varva dem med lök och dill i en glasburk.
  5. Slå över lagen och låt burken stå i kylen i minst ett dygn.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept