Kockens kaviarströmming

4

Du behöver

  • 1 kg strömmingsflundror
  • 1 dl kaviar, gärna en rökig
  • hackad dill
  • vitpeppar
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl gräddfil
  • hackad dill med stjälkar
  • 2 st äggulor
  • vitpeppar
  • smör till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klipp bort fenorna på flundrorna och skölj dem väl. Smöra en ugnsfast form. Bred kaviar på insidan av flundrorna, strö även på dill och vitpeppar. Rulla flundrorna med skinnsidan utåt och lägg i rader i den smorda formen.
  2. Vispa grädden lätt, blanda med gräddfil, äggulor, hackad dill, resten av kaviaren och grovmald vitpeppar. Uteslut salt, det brukar räcka med kaviarsmaken. Slå blandningen över flundrorna och låt gå i ugn minst 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept