Klassisk hummerentré med senapssås

30 min
4
Klassisk hummerentré med senapssås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

En lyxig entrérätt med färsk hummer på laxbädd. Serveras senapssås.

6 december 2007
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 st humrar, färska av god härkomst
  • 40 g salt
  • 1 st sockerbit
  • 0,5 flaska starköl, gärna en stout
  • 2 dl tärnad rå lax
  • 2 dl tärnade, råa champinjoner
  • 1 st liten gul lök
  • 1 dl dill, finhackad
  • salt
  • vitpeppar ur kvarn
  • 1 st lime
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1 msk senap
  • 1 krm socker
  • 1 tsk pepparrot, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg hummern i en vid gryta och fyll på med vatten så att det precis täcker. Tillsätt salt, öl, sockerbit och några stjälkar dill.
  2. Koka upp och koka sen långsamt i cirka 12-14 minuter. Låt hummern kallna i spadet.
  3. Stek under tiden champinjonerna i smör och låt kallna.
  4. Skala och finhacka löken. Blanda champinjonerna med lax, lök och pressad lime, skuren dill, salt och peppar. Fördela fyllningen i 4 stålringar på cirka 9 centimeter i diameter.
  5. Toppa med en halv hummerstjärt, en klo och en dillkvist.
  6. Blanda yoghurt, senap, socker och pepparot. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera hummerrätten med senapssåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept