Klassisk hummerentré med senapssås

Klassisk hummerentré med senapssås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Klassisk hummerentré med senapssås

17 ingredienser

30 min

En lyxig entrérätt med färsk hummer på laxbädd. Serveras senapssås.

Ingredienser

portioner
  • 2 humrar, färska av god härkomst
  • 40 g salt
  • 1 sockerbit
  • ca 25 cl starköl, gärna en stout
  • 2 dl tärnad rå lax
  • 2 dl tärnade, råa champinjon
  • 1 gul lök (liten)
  • 1 dl dill, finhackad
  • salt
  • vitpeppar, ur kvarn
  • 1 limefrukt
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1 msk senap
  • 1 krm strösocker
  • 1 tsk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg hummern i en vid gryta och fyll på med vatten så att det precis täcker. Tillsätt salt, öl, sockerbit och några stjälkar dill.
  2. Koka upp och koka sen långsamt i cirka 12-14 minuter. Låt hummern kallna i spadet.
  3. Stek under tiden champinjonerna i smör och låt kallna.
  4. Skala och finhacka löken. Blanda champinjonerna med lax, lök och pressad lime, skuren dill, salt och peppar. Fördela fyllningen i 4 stålringar på cirka 9 centimeter i diameter.
  5. Toppa med en halv hummerstjärt, en klo och en dillkvist.
  6. Blanda yoghurt, senap, socker och pepparot. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera hummerrätten med senapssåsen.