Heta havskräftsstjärtar med thaisallad

4

Du behöver

  • 16 st havskräftsstjärtar
  • lite olja

Sås:

  • 2 dl kycklingfond
  • 2 msk strimlad schalottenlök
  • 3 msk sweet chili
  • 1 msk oystersås
  • 2 msk maizena/arrowrot
  • 0,5 msk citronsaft
  • salt, peppar
  • honung ev
  • strimlad rättika
  • röd chili i små tärningar
  • 2 st finstrimlade pac choy
  • 2 msk finskuren gräslök
  • Dressing:
  • 0,5 msk soja
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk limejuice
  • 1 krm sesamolja + 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Kesellablandning:

  • 1 dl kesella gourmet ( el,kvarg)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk finstrimlad koriander
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skala kräftstjärtarna.
  2. Såsen: Koka ihop kycklingfond, schalottenlök, sweet chili, oystersås och citronsaft. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar, ev. lite honung för att få mer sötma i såsen.
  3. Stek kräftstjärtarna i lite olja. Slå på såsen och koka ihop tills det blir simmigt.
  4. Strimla rättikan tunt och spola i vatten. Tärna chilin fint. Skär gräslöken fint och strimla pac choy.
  5. Dressing:
  6. Blanda soja, honung, limejuice, sesamolja, samt salt och peppar. Vänd grönsakerna i dressingen.
  7. Gör i ordning kesellablandningen.
  8. Gör en boll av salladen och lägg på tallriken. Lägg kräftstjärtarna på och slå såsen över. Servera kesellan vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept