Dillstekta pilgrimsmusslor

Från Köket

Operakällarens Marco Baudone frestar med en ljummen sallad...

4 januari 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 st pilgrimsmusslor (färska i skal)
  • 25 gram risopasta
  • 400 g pumpa (muscat)
  • 1 knippe dill
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 st schalottenlök
  • 3 dl grädde
  • 200 g smör
  • 1 ask enokisvamp
  • 0,5 ask miconasallad
  • 2 msk olivolja
  • 200 g parmesanost

Gör så här

  1. Skala muscatpumpan och skär den och löken i mindre bitar. Lägg i panna i lite smör, häll på grädde och sautera ihop. Tillsätt buljongen och låt koka med lock.
  2. Koka pastan i saltat vatten.
  3. Öppna pilgrimsmusslorna om de är hela. Plocka salladen och tvätta den. Hacka dillen.
  4. När pumpan känns klar efter ca 30 minuter mixas och passeras den.
  5. Stek pilgrimsmusslorna med salt och peppar i lite olivolja. Tillsätt smör och den hackade dillen.
  6. Häll av risopastan och smaksätt den med salt, peppar, lite smör och eventuellt olivolja. Lägg upp som en fin sallad och rippla pumpasåsen runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept