Vaniljbullar på Emmas vis

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 g smör
  • 1 msk socker
  • 6 dl vetemjöl

Vaniljfyllning:

  • 2 tsk vaniljsocker/marsanpulver
  • 1 st ägg till pensling
  • 75 g smör
  • 2 msk socker

Gör så här

  1. Blanda jäst och mjölk.
  2. Tillsätt matfett och mjöl och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Kavla ut degen på ett mjölat bord och skär i små kvadrater.
  4. Fyll med vaniljfyllning, låt jäsa under duk i ca 2 timmar.
  5. Pensla med vispat ägg och baka på smörpapper 200° i ca 8 minuter.
  6. Pensla med smält smör och doppa i socker innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept