Varm ostbricka på två sätt

4

Du behöver

  • 4 skivor getost av den större rullen
  • 8 skivor stora toastbröd
  • smör
  • 1 knippe färsk oregano
  • 2 dl flytande honung
  • 4 st små portionsgetostar (crotins)
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 4 st salladslökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl kalamataoliver

Gör så här

  1. Bre smör på alla brödskivor och lägg en en rejäl skiva getost emellan med färsk oregano.
  2. Grilla eller stek i toastjärn och servera med flytande honung.
  3. Stoppa in de små portionsgetostarna i ugnen ca 10 minuter på 125°. Fräs under tiden de skurna grönsakerna i olivolja och avsluta med några droppar balsamicovinäger. Slå över osten direkt på tallriken och grovmal lite vitpeppar över det hela.
  4. Ett mellanting mellan dessert och ost.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept