Smördegsvåffla

Du behöver

Våffla:

  • köpt smördeg
  • strösocker

Smörkräm:

  • 150 g strösocker
  • 70 g vatten
  • 1 st äggvita
  • 300 g smör
  • 200 g smält blockchoklad
  • 2 msk Kirschwasser (sprit)

Gör så här

  1. Våffla: Kavla ut smördegen tunt i strösocker. Nagga och baka av i ugnen några minuter.
  2. Smörkräm: Koka 140 g socker och vattnet till 122 grader. Vispa ihop äggvitan med det resterande sockret (10 g). Häll det i den varma sockerlagen och vispa lagen kall. Tillsätt 300 g rumstempererat smör i omgångar. Ha i blockchokladen och spriten.
  3. Sätt ihop två smördegsplattor med smörkräm emellan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept