Mjölkchokladmousse med hallonsås

Mjölkchokladmousse med hallonsås
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Mjölkchokladmousse med hallonsås

11 ingredienser

1h

Fluffig chokladmousse på mjölkchoklad. Servera med en spännande hallonsås som får lite lakritssmak av stjärnanis.

Ingredienser

portioner
  • 3 msk honung
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 200 g mjölkchoklad
  • 4 dl grädde

Hallonsås:

  • 2 dl hallon
  • 1 dl framboise (hallonbrännvin)
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Gör så här

Chokladmousse på mjölkchoklad

  1. Koka samman socker och vatten till en sockerlag och låt svalna. Lägg hallon, framboise, vaniljstång och stjärnanis i sockerlagen och låt det dra minst ett dygn.
  2. Grovhacka chokladen och vispa grädden. Bryn honungen i en kastrull och häll i vispgrädde och äggulor. Värm blandningen tills det sjuder (cirka 85 grader). Häll det över chokladen och mixa. Vänd ner den vispade grädden.
  3. Häll upp moussen i glas och slå över hallonsåsen. Kan frysas och tas fram när tillfälle ges.

Hallonsås

  1. Mosa hallonen, blanda samman ingredienserna till såsen och låt den koka ihop till lagom konsistens. Sila och låt sedan svalna.