Choklad- och whiskeyparfait

Du behöver

Parfait:

  • 250 g mjölk
  • 7 st äggulor
  • 150 g råsocker
  • 300 g mörk choklad
  • 450 g lättvispad grädde
  • 180 g gula russin
  • 80 g whiskey

Manjarsås:

  • 1 burk söt, kondenserad mjölk
  • 50 g rostade, hackade cashewnötter
  • 10 g anchochili
  • 50 g naturell yoghurt

Gör så här

  1. Parfait: Koka upp mjölk, blanda i äggulor och socker och värm till 85 grader. Silas över chokladen. Låt smälta och svalna till ca 20 grader. Blanda i den lättvispade grädden. Russin och whisky blandas och får dra i 2 dygn. Blanda i russinen i glassmassan. Häll i önskad form och frys.
  2. Manjarsås: Koka konservburken med den kondenserade mjölken i 3 timmar i vatten. Blanda sedan 150 g av den kondenserade mjölken med cashewnötter, ancho chili och yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept