Smördegsflarn med cocoskräm och jordgubbar

4

Du behöver

  • 1 pkt smördegsplattor
  • råsocker

Cocoskräm:

  • 250 g cocosmjölk
  • 0,5 st vaniljstång
  • 20 g maizena
  • 125 g äggula
  • 125 g strösocker
  • 40 g osaltat smör
  • jordgubbar
  • florsocker

Gör så här

  1. Kavla ut plattorna ca 2 mm tjocka. Nagga och baka av tills de börjar få färg. Strö lite socker ovanpå och baka bottnarna färdigt (så att sockret smälter)
  2. Cocoskräm: Koka upp cocosmjölken. Vispa lätt maizena, äggula och strösocker och rör ner i den kokande cocosmjölken. Sjud upp. Rör sedan ner smöret. Kyl.
  3. Skär bottnarna i önskad storlek. Lägg cocoskräm ovanpå och därefter tunt skivade jordgubbar. Strö över lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept