Chokladfondant med jordgubbar

4

Du behöver

Chokladfondant:

  • 100 g choklad
  • 100 g smör
  • 40 g strösocker
  • 27 g vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 1 l jordgubbar
  • 30 g färsk dragon
  • 1 dl strrösocker
  • 1,5 dl vatten

Ananasconsommé:

  • 0,5 st stor ananas
  • 0,5 st vaniljstång
  • 5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 st pressad citron

Gör så här

  1. Chokloadfondant: Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt hela ägg (ett i taget), sedan äggulorna. Smeten kommer att se sprucken ut men går ihop när du tillsätter den smälta chokladen i en jämn stråle. Tillsätt sedan mjölet, lite i taget. Smeten skall ha en tjock och fluffig konsistens.
  2. Bakas i väl smorda portionsformar i 6 min på 200 grader.
  3. Sås: Koka ihop vatten och socker tillsammans med dragonstjälkar tills 1 dl återstår, sila av och låt kallna. Mixa med dragon.
  4. Ananasconsommé: Skär ner ananasen och koka med vatten, vaniljstång, citronsaft och socker i ca en timme. Sila och kyl ned.
  5. Skiva jordgubbar och lägg på tallrik, häll sås över och ställ fondant brevid. Consommé serveras vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept