Brödpudding

4

Du behöver

  • 8 skivor bröd, mörkt eller ljust
  • 1 dl cocosflingor
  • 1 tsk riven kanelstång
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk riven muskot
  • 1 tsk torkad koriander
  • 4 msk råsocker
  • 3 msk smör
  • 2 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st mango
  • 3 cl cognac
  • yoghurt, citron och mynta till servering

Gör så här

  1. Blanda 1 dl grädde och äggulorna, krydda med alla kryddorna, spar lite till senare, vispa ihop. Smula brödet och fyll brödsmulorna i portionsformar, häll på äggmixen så det blir fuktigt, baka av i 220 grader ca 5-6 minuter beroende av hur stora formar du har.
  2. Skala mango och skiva den, Smält smör och socker i en panna, tillsätt mangon och krydda med kryddorna, en nypa av varje. Slå i cognac och flambera.
  3. Fördela mangoskivorna på formarna. Slå i resten av grädden i det som är kvar i pannan, vispa lite och häll över formarna.
  4. Servera t ex med lite avrunnen yoghurt blandad med lite citron och mynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept