Ugnsbakade grönsaker

35 min
6
Från Köket

Det blir godast om du använder färsk potatis och färsk lök men det går också bra med vinterpotatis och vanlig gul lök. Tänk bara på att skala potatisen och dela den i mindre bitar, annars blir inte grönsakerna färdiga samtidigt.

12 november 2007
Visa mer
35 min
6

Du behöver

  • 1 kg färsk potatis
  • 6 st små lökar
  • 1 st hel färsk vitlök
  • 1 st stor aubergine
  • 1 st stor squash
  • 2 dl olivolja
  • 4 msk provencalska kryddor
  • 3 st tomater
  • salt
  • krossad rosépeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Borsta potatisen och skala lök och vitlök. Skär aubergine och squash i mindre delar. Krossa rosépeppar i en mortel.
  2. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med rosépeppar, provencalska kryddor och salt. Vänd ner grönsakerna så att de blandas väl med olja och kryddor. Baka i ugn i 20 minuter.
  3. Dela tomaterna i klyftor. Ta ut formen och tillsätt tomaterna. Vänd grönsakerna. Sätt in i ugnen 10-15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept