Ägg Bénédectine

45 min
4

En härlig rätt som inte är så krånglig som den låter, perfekt i påsktider. Tänk på att du behöver 6 hela ägg.

7 januari 2009
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 4 skivor vitt bröd
  • 8 skivor rökt skinka
  • 4 st tomater
  • 2 st äggulor
  • 1 skvätt ättika
  • 1 msk vitt vin
  • 3 dl smör
  • salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 skvätt citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg tomaterna på ett fat och grilla i 30 minuter.
  2. Skira smöret genom att smälta det försiktigt i en kastrull. Ta bort skum på ytan och låt svalna lite. Sleva upp det skirade smöret i en skål och kasta satsen som samlats i botten av kastrullen, som består av salt och vatten.
  3. Gör ett vattenbad genom att placera en kastrull i en större med kokande vatten. Lägg i äggulorna och vinet i den lilla kastrullen och låt sjuda under omrörning.
  4. Tillsätt citron och cayennepeppar och vispa. Häll sedan försiktigt i det skirade smöret i en smal stråle. Vispa såsen hela tiden. Salta och peppra.
  5. Pochera äggen: Koka upp lättsaltat vatten med en skvätt ättika i. Kläck var och ett av äggen i en egen kaffekopp och låt dem sedan glida ner i vattnet. Låt sjuda i 3-4 minuter.
  6. Stek på skinkan snabbt i en stekpanna och rosta brödet. Lägg skinkan på brödet tillsammans med ägget och häll över hollandaisesåsen. Garnera med grillad tomat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept