Torsk Napolitana

Du behöver

  • 600 g benfri torskfilé
  • Pesto:
  • 2 dl soltorkade tomater
  • 1,5 dl olivolja virgin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl pinjenötter eller osaltade jordnötter
  • 1 dl riven färsk parmesan
  • 1 st soltorkad anchochili
  • svartpeppar och salt

Zucchiniplättar:

  • 4 st stora kokta potatisar
  • 1 st zucchini
  • salt, peppar, muskot
  • 1 st ägg
  • smör eller olja

Gör så här

  1. Pesto: Gör peston i mixer. Tomaterna skall vara blötlagda (om de är torkade) eller avrunna från oljan. Köres under kort tid i mixer med samtliga ingredienser. Den skall inte bli helt slät.
  2. Lägg torskfilén i en smord ugnsfast form och stryk ett tjockt lager med pesto över den. Krydda behövs sällan. Baka i ugn i ca 25 min i 175°.
  3. Zucchiniplättar: Blanda potatisen (riven) med riven zucchini och ägg. Krydda och forma till små högar som steks i smör eller olja. En belagd panna fungerar bäst. Servera genast och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept