Tomatmarinerad biff med pepparkrutong

4

Du behöver

  • 200 g hattar portabellosvamp
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st olivolja
  • 1 st rostad vitlöksklyfta
  • 1 tsk balsamicovinäger
  • 1 krm chilipulver
  • 1 st plommontomat,skalad och tärnad
  • 1 st liten schalottenlök finhackad
  • salt
  • 70 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • 6 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk smält smör

Gör så här

  1. Lägg biffen i frysen i en timme, skiva sedan breda sidor på
  2. Längden i skärmaskin, eller be att få den skivad där du köpte den. Ställ
  3. Köttet kallt.
  4. Tomatmarinad: Lägg alla ingredienser förutom plommontomaten och
  5. Schalottenlöken i ett stavmixerglas. täck med olivoljan och mixa slätt.
  6. Vänd sedan ner den tärnade tomaten och löken, smaka av med salt och
  7. Peppar. Låt marinaden stå och mogna i rumstemperatur ca 30 min.
  8. Pepparkrutong: Rör ihop mjöl och socker, tillsätt vinägern (det blir en tjock smet). Tillsätt kryddorna och smöret, blanda väl och späd med vatten till en bredbar konsistens. Tag en brödpensel och stryk ut ett tunt lager smet på ett bakplåtspapper eller en bakduk. Grädda i 175 grader tills de har fått färg ca 2min.
  9. Upplägg: Fördela biffen på tallrik, krydda med havssalt och svartpeppar.
  10. Skeda över lite marinad och lägg på en krutong.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept