Stekt torsk i Caldo Verde

4

Du behöver

  • 720 g torskfilé med skinn
  • 2 st gula lökar
  • 1 st stor bakpotatis
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 250 g chorizokorv
  • 200 g grönkål eller savoykål
  • 2 msk matolja
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök, svetta i olivoljan tills mjukt och transparant.
  2. Skala, tärna och skölj potatisen, tillsätt i löken, slå på buljongen.
  3. Låt koka sakta tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät i mixer.
  4. Portionera torsken i 180 g bitar, stek på skinnsidan i hög värme tills gyllenbruna med krispigt skinn. Sätt i 180°c ugn i ca 5 minuter.
  5. Strimla kål och chorizo, häll soppan i en kastrull låt koka upp. Tillsätt kål och chorizo, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera i djup tallrik, häll upp soppan och lägg torsken i mitten.
  7. Ät och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept