Stekt ankbröst med gräddstuvad svartkål

4

Du behöver

  • 2 st ankbröst (jämnstora)
  • 10 st citrontimjankvistar
  • 3 st vitlöksklyftor med skal (krossade)
  • 16 st paradisäpplen
  • 3 msk schalottenlök (skalad, finhackad)
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 12 blad svartkål (sköljd)
  • 1 bit aluminiumfolie (25 x 25 cm)
  • 12 st fina blad äppelmynta

Gör så här

  1. Lägg äpplena i folie med 2 kvistar timjan, 1 vitlök och 1 msk smör.
  2. Baka mjuka på 175 grader.
  3. Skär små rutor i fettet på ankan.
  4. Hetta upp teflonpanna, lägg ned ankan med fettet nedåt. Stek 4-5 minuter, vänd.
  5. Tillsätt citrontimjan och vitlök. Baka färdigt i ugn i 110 grader till 57 grader, tag ut, låt vila.
  6. Stuvad svartkål:
  7. Smält smöret i panna, glacera löken lätt. Tillsätt svartkålen och grädden. Låt koka mjukt.
  8. Skär ankan i tunna skivor på längden.
  9. Servera med svartkålen, bakade äpplen och löken. Garnera med finstrimlad äppelmynta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept