Spenatsallad med renstek

4

Du behöver

Spenatsallad:

  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 l färsk spenat
  • 1 st röd paprika
  • 6 st champinjoner
  • 150 g renstek
  • 1 dl riven pepparrot
  • 2 dl kesella
  • 1 st citron, saften och skalet
  • salt, peppar

Tomatbröd:

  • 4 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 8 dl mjöl
  • oregano

Gör så här

  1. Spenatsallad: Skölj spenaten. Skär grönsakerna, äggen och rensteken. Blanda Kesella, pepparrot, salt, peppar, citronsaft samt rivet citronskal.
  2. Lägg upp salladen och rensteken på en tallrik. Toppa med Kesellan. Servera med tomatbröd.
  3. Tomatbröd: Lös jästen i ljummet vatten. Blanda med resten av ingredienserna till en deg. Låt jäsa en timme. Baka ut till små släta bullar eller till en limpa. Lägg på en oljad plåt och grädda i 170 grader. Grädda de små bröden i 10-12 min, limpan i 30-40 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept