Sparrissoppa

4

Du behöver

  • Skalet av 8 vita sparrisar
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 l hönsbuljong
  • 3 msk mjöl
  • 1 st gul lök
  • 2 st kokta vita sparrisar
  • salt
  • vitpeppar
  • citronsaft
  • örter till garnering

Gör så här

  1. Fräs sparrisskal och hackad gul lök i smöret utan att det tar färg. Pudra över mjöl. Tillsätt sedan mjölk, hönsbuljong och grädde. Låt koka 10-15 minuter. Sila av soppan och tillsätt salt och vitpeppar. Mixa med stavmixer till en skummig konsistens. (Smaka av med citronsaft.) Skär de kokta sparrisarna i bitar och lägg i botten av soppskålarna. Häll över den varma soppan och toppa med en ört.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept