Sotad laxfilé grön sparris, nässelcrème och soya

4

Du behöver

  • 300 g färsk lax
  • 12 st färska gröna sparrisar
  • 1 dl japansk soya
  • 1 dl nampla (fisksås)
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 dl sweetchili
  • färsk koriander/persilja
  • 50 g färskost
  • 50 g nässlor
  • lime
  • havssalt
  • peppar
  • majsolja

Gör så här

  1. Halstra den försaltade laxen i het panna, rulla den i hackad koriander, persilja och låt vila. Under tiden grillas sparrisen i grillpanna med salt. Förväll
  2. Nässlorna kort och kyl ner dem. Blanda sedan hackade nässlor med färskost och krydda med salt och peppar.
  3. Såsen till laxen är kall och allt blandas som en dressing (sesamolja, sweetchili, fisksås, soya). Skär laxen i halvcentimetertjocka skivor som
  4. Napperas med såsen. Lägg den grillade sparrisen brevid och toppa med nässelcrèmen. Vips har vi en relativt nyttig rätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept