Sesamstekta laxkuber med limeaioli

4

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 st rumsvarma äggulor
  • 3 dl rumsvarm matolja
  • 3 klyftor pressad vitlök
  • rivet skal av 1 lime
  • lite salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Börja med limeaiolin. Vispa samman senap, vinäger och äggulor. Droppa i
  2. Oljan under fortsatt vispning eller använd mixer. Blanda i vitlök och
  3. Limeskal. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär laxen i kuber som mäter cirka 2 x 2 centimeter. Vänd dem i
  5. Sesamfrön och stek dem lätt i oljeblandningen. Salta och peppra.
  6. Servera med små gafflar eller tandpetare så att var och en får doppa
  7. Bitarna i den ljuvliga aiolin.
  8. Tips: När du gör majonnäs är det bra om alla ingredienser har samma
  9. Temperatur. Annars kan majonnäsen lätt skära sig. Bäst blir den om du
  10. Använder stavmixer eller annan maskin. Då blir den tjock och fluffig. Om
  11. Den skär sig kan du prova att tillsätta någon matsked hett vatten under
  12. Kraftig vispning. Du kan också ta en ny äggula och lägga den i en skål
  13. Och tillsätta den skurna majonnäsen lite i taget medan du rör kraftigt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept