Senegalesisk gryta

4

Du behöver

  • nötkött (grytbitar)
  • rödvinsvinäger
  • salt, peppar
  • vitlök
  • matolja
  • gul lök
  • krossade tomater
  • morötter
  • vitkål
  • potatis
  • 0,5 burk tomatpuré

Gör så här

  1. Hacka köttet till tärningar (1-2 cm). Marinera ca 1 timme i vinäger, salt, peppar och vitlök. Bryn allt i matolja och hackad gul lök. Låt koka under lock tills vätskan försvunnit. Häll på krossade tomater, morötter och vitkål i stora bitar och låt puttra under lock tills såsen tjocknar. Plocka ur grönsakerna så att de inte blir överkokta. Ta ut lite av såsen och blanda med jordnötssmöret tills det smälter. Häll tillbaka det i grytan. Koka med potatisbitar de sista 20 minuterna av koktiden. Lägg i grönsakerna precis före servering. Äts med cous cous.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept