Sardin- och sardellkräm med friterat sjögräs

4

Du behöver

Sardin- och sardellkräm:

  • 300 g torskfilé
  • 2 st konservburkar sardiner i olja
  • 2 st sardellfiléer i olja
  • 2 st äggulor
  • 4 st öppnade ostron
  • 100 g smält smör
  • saften ur 1 citron
  • 50 g beluga eller sevruga kaviar
  • salt
  • peppar

Friterat sjögräs:

  • 2 st sjögräsblad (rostade noriblad)
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • olja till friteringen

Gör så här

  1. Sardin- och sardellkräm:
  2. Koka torsken i vatten med salt och vinäger. Öppna, rensa och tärna ostronen grovt. Torka av den fortfarande varma torsken på hushållspapper och mixa med sardinerna och sardellerna i en matberedare. Tillsätt äggulan. Mixa ner det skirade smöret droppvis i blandningen och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Tag bort ca hälften av blandningen (till sufflén) och slå upp resten i en bunke. Blanda ner ostronen och skrapa ner krämen i en spritspåse. Spritsa ner i en liten kopp eller skål, avsluta med en klick kaviar och garnera med en bit friterat sjögräs.
  4. Sjögräs:
  5. Blanda salt och vinäger. Skär bitar av sjögräset och vänd dem i vinägern, lägg upp att torka en stund och vänd dem sedan i mjöl. Fritera i 160 grader varm olja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept