Rumänsk ciorba på kalv

Du behöver

  • Till buljong
  • 2 kg Kalvkött med ben
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 bit rotselleri
  • Libbsticka endast stjälkar

Grytan:

  • Kött från buljongkok
  • 2 st Morötter i tärningar
  • 2 st palsternacka
  • 1 st purjolök
  • 2 burk krossade tomater
  • Färsk libbsticka ( rikligt )
  • persilja
  • citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Buljong:
  2. Koka buljongen tills köttet är kokt 1,5-2 timmar.
  3. Lyft ur köttet och sila buljongen.
  4. Tärna köttet, morötter, palsternacka och purjo.
  5. Koka upp buljongen tillsätt tomatkross,kött, morötter, palsternacka och purjo.Späd ev. med vatten för tunnare soppa
  6. Smaka av med libbsticka, persilja, citron, salt och peppar.
  7. Servera med Lantbröd och pressad citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept