Rökt laxfilé med kall tryffel-och rotsellericremé

4

Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • havssalt
  • Gult senapsfrö
  • 1 st röklåda ( ABU-rök )
  • alspån
  • 200 g rotselleri
  • 1,5 dl olivolja
  • tryffelolja
  • 25 g Parmesanost färskriven
  • salt
  • peppar
  • muskot
  • 1 dl kalvfond

Gör så här

  1. Skala och koka rotsellerin i lättsaltat vatten i 10-15 min, låt svalna.
  2. Krossa senapsfrö i mortel och krydda laxen med havssalt och frön.
  3. Rök laxen i 10-12 min låt den sedan svalna så att saltet tränger in i fisken.
  4. Under tiden pressa den kokta sellerin, blanda med olivolja, tryffelolja, kryddor och ev. lite av kokvattnet tillsist tillsätts den rivna parmesanen.
  5. Servera lax och puré på tallrik ringla över lita kalvfond och njut.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept