Rödbets-cous cous, grillad gös och kanderade kryddor

4

Du behöver

  • 3 dl cous cousgryn
  • 2 rödbetor (pressas till juice)
  • olivolja
  • havssalt
  • peppar
  • 600 g gösfilé
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • färska örter och späda skott
  • Hela kryddor: spiskummin, fänkål, vitpeppar, korianderfrön, råsocker

Sås:

  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten bit getost

Gör så här

  1. Vill man göra en enkel lätt sås så ta lite fettsnål yogurt och blanda med vitlök eller getost. Krydda med salt och peppar.
  2. Börja med att pressa juice av de färska rödbetorna genom en centrifug, alternativt mixa en kokt rödbeta. Man behöver lika mängd (varm) rödbetsjuice som gryn. Tillsätt lite olivolja och rör om. Låt sedan stå under en plastfilm i tio minuter. Fräs innan servering upp cous cousen i lite olivolja och krydda med salt och peppar.
  3. Grilla under tiden gösfilén (skinnet ska vara kvar, men fjällat) och paprikan i belagd panna. Kryddorna hettas upp i en titanpanna och sockras så att sockret smälter och kryddorna kanderas. Lägg cous cous på tallriken med gösen på toppen, strö sedan över med kryddor, örter och skott.
  4. Servera med lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept